Ρέι Ντάλιο: Ο καπιταλισμός ή θα αλλάξει ή θα πεθάνει

Ο δισεκατομμυριούχου επικεφαλής του hedge fund Bridgewater Associates Ρέι Ντάλιο δήλωσε ότι ο καπιταλισμός είτε θα αλλάξει είτε θα βουλιάξει!

«Αν ήμουν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα κήρυττα τη χώρα σε κατάσταση εθνικής ανάγκης» είπε μιλώντας στην εκπομπή του CBS «60 Minutes» ο ιδρυτής του μεγαλύτερου σε ενεργητικό hedge fund στον κόσμο. Και εξήγησε ότι θα χτυπούσε παναμερικανικό συναγερμό επειδή «είναι επείγον να αναθεωρηθεί ο καπιταλισμός».

Ο ηλικίας 70 ετών μεγαλοεπενδυτής είπε ότι δεν χρειάζεται η ανθρωπότητα να εγκαταλείψει τον καπιταλισμό. Αλλά «όπως ένα αυτοκίνητο, όπως ένα αεροπλάνο, όπως ένα εκπαιδευτικό σύστημα, όπως όλα στη ζωή, πρέπει και ο καπιταλισμός να αναμορφωθεί και να εκσυγχρονιστεί ώστε να λειτουργεί καλύτερα».

Από πέρυσι ο εμβληματικός αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων προειδοποιεί με διάφορες δημοσιεύσεις του ότι «ο καπιταλισμός είτε θα εξελιχθεί είτε θα πεθάνει». Από το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ρέι Ντάλιο άρχισε να χρησιμοποιεί και τα κοινωνικά δίκτυα για να διαδώσει το αγωνιώδες μήνυμά του. 

«Οπως όλοι γνωρίζετε, εγώ προσωπικά είμαι ένας καπιταλιστής. Παρά ταύτα πιστεύω ότι ο καπιταλισμός έχει υποστεί βλάβη»διεμήνυσε μέσω Twitter, παραπέμποντας για εξηγήσεις κατά την εμφάνισή του στη δημοφιλή εκπομπή του CBS.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή. Μπορούμε να το κάνουμε συνεργαζόμενοι όλοι μαζί, μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους. Τότε, όμως, θα βρεθούμε αντιμέτωποι σε μια σύγκρουση μεταξύ πλουσίων και φτωχών, ανάλογη με αυτή που γνώρισε η ανθρωπότητα τη δεκαετία του 1930 και οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε σε τόνο υπερεπείγοντος ο Ρέι Ντάλιο, η προσωπική περιουσία του οποίου φθάνει, σύμφωνα με το ειδικευμένο σε τέτοια ζητήματα αμερικανικό περιοδικό «Forbes», στα 18,4 δισ. δολάρια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης