Περισσότεροι τουρίστες μικρότερη πληρότητα στα ξενοδοχεία

Η αύξηση του αριθμού των ξενοδοχείων στην Αθήνα και ο ταχύτερα αυξανόμενος αριθμός των διαθέσιμων καταλυμάτων μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb άρχισαν να επηρεάζουν τις πληρότητες και τα έσοδα ανά δωμάτιο των ξενοδόχων.

Από την μια, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας από το εξωτερικό σημειώνουν ιστορικό ρεκόρ. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, με 25,57 εκατομμύρια επιβάτες το 2019 κατέγραψε την καλύτερη ιστορική επίδοσή του από πλευράς επιβατικής κίνησης, ξεπερνώντας κατά 1,4 εκατομμύρια επιβάτες (+6%) την κίνηση του 2018.

Από την άλλη όμως, το 2019 έκλεισε για τα ξενοδοχεία της Αθήνας με πτώση της τάξεως του 2,2% στην πληρότητα, μείωση 1,4% στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPar) και με οριακή μόνον άνοδο 0,9% στη μέση τιμή δωματίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), κάθε μήνας του 2019 έδειξε πτώση στην πληρότητα των ξενοδοχείων σε ποσοστά που άγγιξαν έως και το 8,8%, εκτός των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, οι οποίοι απλώς κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2018.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης