Παγκόσμια πτώση στα Χρηματιστήρια λόγω Covid-19

Το σενάριο ενός δεύτερου lockdown τρομάζει τους επενδυτές, που εγκαταλείπουν τις αγορές μετοχών. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 3,2%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 31 Ιουλίου.

Βουτιά 4,4% για τον DAX της Φραγκφούρτης, στη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο. Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με απώλειες του επιμέρους δείκτη πάνω από 5%. Οι μετοχές των HSBC και Standard Chartered -που εμπλέκονται στην υπόθεση- υποχώρησαν σε ναδίρ 22 ετών. 

Σε ελεύθερη πτώση και οι μετοχές αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιρειών, αντανακλώντας τις ανησυχίες για «καθήλωση» της ζήτησης. Η «δίνη» των διεθνών αγορών συμπαρέσυρε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, που έκλεισε με πτώση 4,29%.

Οι ανησυχίες μήπως η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού οδηγήσει σε αυστηρότεορυς περιορισμούς, θέτοντας σε κίνδυνο την εύθραυστη ανάκαμψη, ρίχνουν βαριά σκιά στις αγορές μετοχών.

«Θύμα» της τάσης αποφυγής ρίσκου και η Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει έως και 900 μονάδες, και τον S&P 500 να υποχωρεί σε ναδίρ δύο μηνών, προσεγγίζοντας το σημείο διόρθωσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης