Πήραμε την τελευταία δόση, αλλά ίσως να μην μπορούμε να δανειστούμε από πουθενά

Η Ελλάδα πήρε την τελευταία δόση με ξεκάθαρες συστάσεις: να μην ανατρέψει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Η προειδοποίηση με την οποία συνοδεύτηκε η εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ έγινε από τον κ. Ρέγκλινγκ (φωτό), αλλά δεν συνέτισε το γραφείο του πρωθυπουργού που θριαμβολογεί ψευδώς (τέλος τα μνημόνια, τέλος η επιτροπέια και άλλα παρόμοια).

Η χώρα κινδυνεύει να είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που θα βγει από μνημόνιο και δεν θα μπορεί να δανειστεί ούτε από τους εταίρους της, ούτε από τις αγορές. Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν την αδυναμία της χώρας και ιδού: Από τα 15 δισ. ευρώ. τα 9,5 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για το «μαξιλάρι ρευστότητας» της Ελλάδας και τα υπόλοιπα 5,5 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Σύμφωνα με τον ESM, μετά και την τελευταία εκταμίευση το ταμειακό απόθεμα  ρευστότητας της χώρας θα αγγίξει τα 24 δισ. ευρώ περίπου, ποσό  που θα μπορούσε να καλύψει επί σχεδόν 22 μήνες τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 20 Αυγούστου. Μέχρι τότε δεν πειράζ4ει που δεν θα μπορεί να δανείζεται...


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης