Πάνω από 20% αύξηση στο... στριφτό τσιγάρο! Ξεκίνησαν και την πώληση... χύμα!

Η οικονομική κρίση και η υπερφορολόγηση του τσιγάρου έχει φέρει τα πάνω - κάτω στην αγορά. Και μόνο το κλείσιμο 2.000 περιπτέρων σε όλη την Ελλάδα λέει πολλά, ( χώρια τα μίνι-μάρκετ ).

Οι εταιρείες αρχίζουν να... ανθίστανται στην καταστροφική γι αυτές κυβερνητική πολιτική και παίρνουν μέτρα. Ήδη το πιο δημοφιλές πακέτο το Μάλμπορο θα πωλείται 3,5 ευρώ αντί για 4! Επίσης την ώρα που η μείωση της κατανάλωσης είναι διαρκής, παρατηρείται πρωτοφανής αύξηση στο στριφτό τσιγάρο που ξεπερνά το 20%. Οι περισσότεροι που το προτιμούν είναι οι νέοι, ενώ σιγα-σιγα το "ανακαλύπτουν" και οι μεγάλοι σε ηλικία γιατί μειώνουν την κατανάλωση στο μισό!

Δεν είναι μακρυά η επιστροφή και στην πώληση... χύμα τσιγάρων όπως γινόταν την δεκαετία του ΄60. Τότε τα περίπτερα πωλούσαν και ένα-ένα τσιγάρα ανοίγοντας πακέτα! Και σήμερα κάποια περίπτερα το έχουν ξεκινήσει.

Στο μεταξύ η υπερφορολόγηση έχει υποχρεώσει πολλά σημεία πώλησης να "κόβουν" μάρκες για οικονομία ή γιατί το ποσοστό κέρδους τους είναι ασήμαντο. Με ποσοστό κέρδους μόλις 3% (από 8%) εξανεμίστηκαν τα κέρδη τους και είναι ο κύριος λόγος που κλείνουν...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης