Ο Γεωργίου αποκάλυψε τα ψεύδη των πολιτικών λένε οι Γερμανοί

O φημισμένος γερμανός οικονομολόγος Τόμας Μάγερ, με άρθρο του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung υπό τον τίτλο «Ελευθερία στον Ανδρέα Γεωργίου», στηλιτεύει τη δίωξη του έλληνα συναδέλφου του εκτιμώντας ότι αποσκοπεί απλώς στο να αποκρύψει λάθη του παρελθόντος. 

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο κ. Μάγερ υπενθυμίζει ότι στις αρχές της χιλιετίας έλληνες πολιτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι παραποίησαν στατιστικά στοιχεία για να επιτύχουν την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Μετά την εισαγωγή του κοινού νομίσματος, η χώρα όφειλε να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, ωστόσο εν τέλει «έγινε το αντίθετο.

Με νέες παραποιήσεις συγκαλύφθηκε η πραγματική κατάσταση των δημοσιονομικών και παρατάθηκε η χρεοκοπία. Οι υπεύθυνοι πολιτικοί και αξιωματούχοι δεν ήθελαν να το παραδεχτούν και διώκουν τώρα σφόδρα εκείνον που αποκάλυψε τα ψέματά τους». 

Την δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου επικρίνει και ο Λαρς Φελντ, ένας από τους λεγόμενους «σοφούς» της γερμανικής οικονομίας, το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης. Σε αποκλειστική του δήλωση στην Deutsche Welle, ο γνωστός οικονομολόγος επισημαίνει ότι η όλη υπόθεση «υπονομεύει τις βασικές αρχές της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης διότι η ανεξάρτητη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων είναι εκ των ων ουκ άνευ για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων». 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης