Ο αναπτυξιακός στα συρτάρια, απροθυμία ένταξης στο ΕΣΠΑ, απλήρωτα όλα τα προγράμματα αν και έχουν λήξει από πέρυσι

Το τελευταίο ψέμα Τσίπρα (από βήματος Βουλής): "Τον Μάρτιο έρχεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος". Φεύγει και ο Απρίλιος και ο αναπτυξιακός που υποτίθεται ότι θα είχε ψηφιστεί από τον... Οκτώβριο είναι πάντα στα συρτάρια εν μέσω ύφεσης.

Πέραν αυτής της απαράδεκτης στασιμότητας το Υπουργείο δεν πληρώνει ούτε το ΕΣΠΑ. Όπως πρώτο έγραψε πριν 15 ημέρες, το molonoti.gr, ενώ έχουν ολοκληρωθεί εκατοντάδες προγράμματα η κυβέρνηση ΔΕΝ τα εξοφλεί στερώντας από τις επιχειρήσεις και την αγορά ρευστότητα.

Η εφημερίδα "Καθημερινή" με σημερινό της ρεπορτάζ επιβεβαιώνει την είδηση και μάλιστα υποστηρίζει ότι ποσό 500 εκατ. ευρώ δεν έχει καταβληθεί στις επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει αν και το πρόγραμμα τους έχει... κλείσει από το 2015!

Το molonoti.gr αποκαλύπτει σήμερα επίσης ότι δόθηκε εντολή να ελεγχθούν μόνον οι φάκελοι συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (αναπτυξιακού και ΕΣΠΑ) διότι η Ευρώπη ενημέρωσε πως αν δεν καταβληθούν οι σχετικές επιδοτήσεις μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν!

Αυτό σημαίνει ότι ΟΛΑ τα υπόλοπια προγράμματα μπαίνουν σε νέες καθυστερήσεις αφού θα ελεγχθούν από Οκτώβριο και μετά. Για καταβολή επιδοτήσεων; Άγνωστο.

Τέλος δόθηκε νέα παράταση για τον Μάιο στα έτσι κι αλλιώς καθυστερούμενα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αφού παρατηρείται ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ένταξης: Θα πληρωθούν όσοι ενταχθούν ή θα ταλαιπωρηθούν επί χρόνια;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης