Οροφή στις δαπάνες των υπουργείων στο διάστημα 2013-16

Τα υπουργεία δεν θα μπορούν να υπερβούν τις δαπάνες που έχουν προϋπολογιστεί για την περίοδο 2013-2016 σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που κατατίθεται στην Βουλή.  

Η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου - που έχει λάβει την έγκριση της τρόικας - είχε αρχικά παρουσιασθεί τον Οκτώβριο 2012 και είναι το βασικό προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Με το νέο κείμενο που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τίθενται δεσμευτικές οροφές στις δαπάνες ανά υπουργείο και ανά τομέα για τη διετία 2013-2014.

Tα προσδιορισμένα μέτρα του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι χαμηλότερα από το αρχικό σχέδιο και διαμορφώνονται πλέον στα 13,3 δισ. ευρώ, αντί των 13,5 δισ. ευρώ.

Αναθεωρημένος είναι και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, το οποίο η Κυβέρνηση το τοποθετεί στο 0,3% του ΑΕΠ, έναντι 0,4% του ΑΕΠ που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός (η τρόικα προβλέπει 0% πρωτογενές πλεόνασμα ).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης