Οι Έλληνες κυνηγούν τις εκπτώσεις των Σούπερ Μάρκετ και ψωνίζουν μόνο τα άκρως απαραίτητα

Ψωνίζουν δαπανώντας λιγότερα, επιλέγουν μόνο ότι χρειάζονται και επισκέπτονται όλες τις αλυσίδες σούπρερ μάρκετ εκμεταλευόμενοι τις προσφορές (και ψωνίζοντας μόνο αυτές). Να ποιος είναι σήμερα ο καταναλωτής στα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

Επτά στους δέκα καταναλωτές ψωνίζουν από τα σούπερ μάρκετ τα απολύτως απαραίτητα, σύμφωνα με τη νέα έρευνα για την καταναλωτική συμπεριφορά που διεξήγαγε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό της "Καθημερινής".

Η έρευνα διεξήχθη στο Εργαστήριο Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω τηλεφωνικής δημοσκόπησης σε τυχαίο δείγμα 1.517 νοικοκυριών από το αυτόματο μηχανογραφημένο σύστημα τηλεφωνικών ερευνών.

Ο καταναλωτής φέτος δηλώνει ότι αγοράζει λιγότερα προϊόντα: το 80% έναντι 74% στην έρευνα του 2015, το 71% φέτος αγοράζει φθηνότερα προϊόντα (έναντι 68% πέρυσι), ενώ το 87% συγκρίνει τιμές σε προϊόντα και καταστήματα.

Το 2015, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα (86,6%), ενώ στην έρευνα του 2014 75%. Η διαρκής σύγκριση τιμών και, πολύ περισσότερο, το «κυνήγι των προσφορών» στο οποίο αποδύονται τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές, όπως έχουν καταδείξει όλες οι τελευταίες έρευνες καταναλωτικής συμπεριφοράς, τους κάνει λιγότερο οπαδούς σε μια συγκεκριμένη αλυσίδα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης