Ξηλώνουν τα γκισέ οι τράπεζες

Τραπεζικά καταστήματα με ένα ή το πολύ δύο γκισέ, που θα αποτελούν κατά βάση χώρους προώθησης προϊόντων και συναντήσεων με τους πελάτες για τη δημιουργία νέων ή τη σύσφιγξη υφιστάμενων σχέσεων, σχεδιάζουν οι διοικήσεις των συστημικών ομίλων. Ηδη η Alpha Bank έχει θέσει σε εφαρμογή πλάνο κατάργησης της πλειονότητας των ταμείων τουλάχιστον στο μισό της δίκτυο, ενώ Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα πειραματίζονται μέσω καινοτόμων σημείων εξυπηρέτησης καταθετών και δανειοληπτών.

Επιπλέον, και οι τέσσερις έχουν εκσυγχρονίσει την πλειονότητα των ΑΤΜ τους, ώστε να υποστηρίζουν συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, οποτεδήποτε, είτε πρόκειται για αργία ή για εργάσιμη ημέρα.

Πρόκειται για μια αναγκαία μετάβαση σε ένα περισσότερο ηλεκτρονικό και παραγωγικότερο για τα πιστωτικά ιδρύματα μοντέλο, το οποίο δεν υπαγορεύεται μόνο από τις δεσμεύσεις έναντι του επόπτη τους για μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και από την ανάγκη να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο νέο ψηφιακό περιβάλλον που έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης