Ξενοδοχεία: «Φρένο» στην άνοδο δημοφιλών προορισμών

Κόπωση καταγράφεται στον ρυθμό αύξησης των κρατήσεων από το εξωτερικό για τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, γεγονός που θα περιορίσει τα κέρδη σε αφίξεις και έσοδα που αναμένονταν αρχικά για το σύνολο της χρονιάς.

Σύμφωνα με ξενοδοχειακούς παράγοντες, το «φρένο» στην άνοδο αφίξεων και εσόδων οφείλεται στον υπερβολικά ζεστό καιρό που επικρατεί την περίοδο αυτή στις βορειοευρωπαϊκές χώρες και στο Μουντιάλ, δύο παράγοντες που ήρθαν να προστεθούν στην επάνοδο της ζήτησης για ανταγωνιστικούς της Ελλάδας προορισμούς όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος. Να σημειωθεί ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην Ισπανία.

Τα κενά δωμάτια που καταγράφονται ήδη σε ελληνικά ξενοδοχεία για το επόμενο δίμηνο θα καλυφθούν με νέες προσφορές, που θα ρίξουν ακόμη περισσότερο τις τιμές δημιουργώντας προβληματισμό για την πορεία των εσόδων, και κατά πόσο αυτά θα υπολείπονται στον ρυθμό αύξησης συγκρινόμενα με τις αφίξεις, σε μία χρονιά που τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου έδειχναν ικανοποιητικά για το σύνολο των ελληνικών ξενοδοχείων, σύμφωνα με την GBR Consulting.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης