Ν. Μαυραγάνης: Ο κλάδος των Μεταφορών δικαιούται σοβαρών εκπτώσεων στα διόδια και θα τις έχει μέχρι τον Μάρτιο

"Ο κλάδος των Μεταφορών πρέπει να έχει γενναίες εκπτώσεις, στα διόδια όλων όλων των οδικών αξόνων της χώρας" δηλώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Ν. Μαυραγάνης και προσθέτει: "Οι Μεταφορές έχουν δίκιο. Δεν μπορεί να υπάρχουν εκπτώσεις ακόμα και μέχρι 60% στα ιδιωτικά ΙΧ και μηδενικές εκπτώσεις στον επαγγελματία" (παράδειγμα η Ολυμπία Οδός).

Μιλώντας στο molonoti.gr ο κ. Μαυραγάνης ξεκαθάρισε ότι "ο ρόλος του Υπουργείου είναι να στηρίζει τον κλάδο των Μεταφορών των 33.000 οικογενειών και εργαζομένων και όχι να δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά του" και για αυτό το θέμα των ακριβών διοδίων "πρόκειται να επιλυθεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ για όλη τη χώρα μέσα στο επόμενο εξάμηνο".

Όπως εξήγησε ο κ. Υπουργός, η μείωση του κόστους των διοδίων θα εφαρμοστεί όταν ολοκληρωθεί η ενοποίηση όλων των δρόμων (δορυφορικά ) και κάθε χρήστης θα πληρώνει μια μόνο φορά στην έξοδο. "Τότε θα υπάρχουν εκπτωτικά προγράμματα σε όλους τους δρόμους, λιγότερη ταλαιπωρία, αλλά και αντιμετώπιση του καμποτάζ των ξένων φορτηγών που μπαίνουν στη χώρα για 2-3 μεταφορτώσεις και κάνουν υπερπολλαπλάσιες, σε βάρος του ελληνικού φορτηγού".

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μαυραγάνης, όλοι οι οδικοί άξονες έχουν δεχθεί πλέον να υπάρχει κοινό ταμειο και κοινή πολιτική εκπτώσεων που θα περιλαμβάνει προαγαρά εκπτωτικάν καρτών, εκπτώσεις με βαση τα περάσματα κ.ο.κ. Το υπουργείο επίσης έχει την πρόθεση να οργανώσει τριπλή σύσκεψη με την συμμετοχή των παραχωρησιούχων και του κλάδου των Μεταφορών ώστε να συμφωνηθεί το ύφος των εκπτώσεων που όπως είπε "δεν μπορεί να είναι ένα 5% που άτυπα έχει ακουστεί".

Στο σημείο αυτό μημόνευσε μάλιστα τη Γέφυρα Ρίου όπου ήδη παρέχει έκπτωση κοντά στο 20% (μόνο 1 ευρώ κάθε πέμπτο πέρασμα).

Τέλος ο κ. Μαυραγάνης περιγράφοντας το έργο του ενιαίου δικτύου οδικών αξόνων είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση όπου εμφανίστηκαν πέντε ενδιαφερόμενες εταιρείες, τώρα είμαστε στη β΄φάση των δεσμευτικών προσφορών και περί τον Μάρτιο θα υπάρξει ανάδοχος του έργου. "Τότε θα παρθούν και οι αποφάσεις για την μείωση του κόστους των διοδίων" ξεκαθάρισε. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης