Νέο ρεκόρ στον τουρισμό αναμένεται φέτος

Με τους καλύτερους οιωνούς αρχίζει τον επόμενο μήνα η φετινή τουριστική χρονιά, η οποία αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουλάχιστον σε επίπεδο αφίξεων, ενώ και οι τουριστικές εισπράξεις προβλέπεται να υπερβούν τα 14 δισ. ευρώ, σύμφωνα με Τα Νέα.

Τα θετικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό, που προκύπτουν από τις έως τώρα προκρατήσεις από τις μεγάλες τουριστικές αγορές και τις αερομεταφορές, έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα μηνύματα από τη φετινή Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), η οποία άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Πέμπτη και θεωρείται βαρόμετρο για τον παγκόσμιο τουρισμό. 

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αναμένει ότι τα φετινά έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας θα κυμανθούν μεταξύ 14,2 και 14,5 δισ. ευρώ (έναντι 13,2 δισ. ευρώ πέρυσι), ενώ οι συνολικές αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της κρουαζιέρας, θα ξεπεράσουν τα 28 εκατ. ευρώ.

Πάντως ο ΣΕΤΕ αναμένει συνολική αύξηση των φετινών αφίξεων κατά περίπου 1,2 εκατ., καθώς η εικόνα της Αιγύπτου και της Τουρκίας δεν έχει βελτιωθεί και η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, ενώ η Ισπανία αυξάνει τις τιμές της.

Ειδικότερα, τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν αύξηση της ζήτησης από τη Ρωσία, ενώ ανοδικά κινούνται και οι προκρατήσεις από τη Γερμανία και τη Βρετανία - οι κύριες τουριστικές αγορές της Ελλάδας - παρά την απόφαση της τελευταίας να φύγει από την ΕΕ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης