Νέλι Κρόες: Το ευρώ θα υπάρξει και χωρίς την Ελλάδα

Νέλι Κρους-αντιπρόεδρος ευρωπαϊκής επιτροπής

«Η Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν η Ελλάδα αναγκασθεί να εξέλθει του ευρώ», δήλωσε η Νέλι Κρόες, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. σε συνέντευξή της που δημοσιεύει σήμερα η ολλανδική εφημερίδα Volkskrant και στην οποία υποστηρίζει ότι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα η ζώνη του ευρώ δεν θα μπει σε μπελάδες.

«Όταν ένα μέλος αποχωρήσει αυτό δεν σημαίνει άνθρωπος στη θάλασσα. Ίσως η επιλογή των λέξεων είναι ατυχής. Τι σημαίνει άνθρωπος στη θάλασσα; Πάντα υποστηρίζουν πως αν μια χώρα αφεθεί ή ζητήσει να βγει έξω (από το ευρώ), τότε ολόκληρο το οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια», δήλωσε η Κρόες στη συνέντευξη.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ακόμα πως οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι ολλανδικές και γερμανικές κυβερνήσεις μπορούν να «πωλούν» την ιδέα των έκτακτων διασώσεων στους φορολογουμένους τους, μόνον αν υπάρχει απόδειξη της καλής θέλησης από την ελληνική ηγεσία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης