Μποϊκοτάζ για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Άτυπο μποϊκοτάζ προς την αγορά της Τουρκίας εφαρμόζεται ήδη στην πράξη από τους πολίτες αλλά και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες όχι μόνο του Έβρου αλλά και όλης της Θράκης, με ακυρώσεις κατά 80% των εκδρομών προς Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη, ενώ μεμονωμένες ακυρώσεις εκδρομών προς τις δύο πόλεις της Τουρκίας υπάρχουν ήδη και από Θεσσαλονίκη. 

Τα μέχρι πρότινος δημοφιλέστατα ψώνια των Εβριτών στην Αδριανούπολη ακόμη και για τα καθημερινά είδη διατροφής κ.ο.κ. έχουν ανασταλεί μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - ο ένας εκ των οποίων κατάγεται μάλιστα από την Ορεστιάδα.

Μέχρι πρότινος οι εκδρομές για ψώνια, διασκέδαση και βενζίνη στην Αδριανούπολη, της οποίας η αγορά βρίθει ελληνικών πινακίδων στα καταστήματά της, αποτελούσαν σύνηθες καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους του Έβρου, είτε με λεωφορεία είτε μεμονωμένα, κάτι το οποίο όμως σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες της αγοράς αποτελεί τις τελευταίες ημέρες επί το πλείστον παρελθόν.

Χαρακτηριστικές είναι και οι παραινέσεις τοπικών μέσων ενημέρωσης προς όσους πολίτες επιλέγουν να ψωνίζουν στην Τουρκία λόγω χαμηλότερου κόστους, να απευθυνθούν καλύτερα στην επίσης γειτονική Βουλγαρία, με την οποία δεν υπάρχουν τέτοιες εντάσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης