Μειώθηκαν κι άλλο οι καταθέσεις.

Κατά 313 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τον Απρίλιο οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων συγκριτικά με τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να διαμορφωθεί στα 118,994 δισ. ευρώ έναντι 119,307 δισ. ευρώ τον Μάρτιο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 352 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον Μάρτιο, ενώ οι καταθέσεις των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 665 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο των 118,994 δισ. ευρώ είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2001. Από τις αρχές του χρόνου νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μειώσει το υπόλοιπο των αποταμιεύσεών τους κατά 2,388 δισ. ευρώ. Η αστάθεια που κατέγραψε η Τράπεζα της Ελλάδας και για τον μήνα Απρίλιο εντείνει και την αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα υλοποιηθούν τελικώς οι πρώτες κινήσεις στην κατεύθυνση της άρσης των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της ΤτΕ προκύπτει πως οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 352 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο συγκριτικά με τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα 99,152 δισ. ευρώ έναντι 98,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης