Μεγαλώνουν συνεχώς τα εικονικά χρεη των πολιτών προς το Δημόσιο ενώ παράλληλα μειώνονται οι εισπράξεις

Η υπερφορολόγηση δημιουργεί με αυξανόμενο ρυθμό δια βίου οφειλέτες στην Ελλάδα. Άνθρωποι που δεν έχουν για να πληρώσουν φόρους και είναι πλέον χρεωμένοι, βλέποντας τις οφειλές τους να αυξάνονται κάθε μήνα (τόκοι) και για... πάντα! Παράλληλα παρατηρείται και μόνιμη πλέον υστέρηση εσόδων

Ήδη οι οφειλές έφτασαν τα 70 δισ. ευρώ, και συγκεκριμένα στα 69,23 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου. Ιδιαιτερως αυξημένα είναι τα χρέη από την 1η Ιανουαρίου 2014 όπου παρατηρείται σταδιακή άνοδος κάθε μήνα.

Στο τέλος Αυγούστου ανήλθαν στα 8,65 δισ. ευρώ από 7,2 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου και 962 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν νέα χρέη ύψους 1,3 δισ. ευρώ, σε ένα μήνα που λόγω του επιδόματος αδείας οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα λαμβάνουν περισσότερα χρήματα και φαινομενικά μπορούν να αντεπεξέλθουν ευκολότερα στα φορολογικά βάρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο 8μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014: Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) διαμορφώθηκε στα 69,239 δισ. ευρώ, από 63,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου και 67,9 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης