Μέρκελ: Ανεξέλεγκτες οι συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας

Ομιλία Μέρκελ στο γερμανικό Κοινοβούλιο

Για τις «ανεξέλεγκτες συνέπειες» που θα έχει μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας φέρεται να προειδοποίησε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας της.

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το Reuters, η κ. Μέρκελ υποστήριξε πως θα είναι επικίνδυνο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Την εκτίμηση ότι οι νέες δεσμεύσεις της χώρας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν θα φέρουν το δημόσιο χρέος της σε βιώσιμα επίπεδα φέρεται να εξέφρασε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Σόιμπλε είπε ότι με τα υφιστάμενα σχέδια η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020», δήλωσε στο Reuters βουλευτής του συντηρητικού κόμματος.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι με τα σημερινά σχέδια η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της στο 136% του ΑΕΠ το 2020.

Νωρίτερα, ο Κλάους Ερνστ, επικεφαλής του αριστερού κόμματος, είπε πως το γερμανικό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 27 Φεβρουαρίου με θέμα την έγκριση του ελληνικού πακέτου διάσωσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Ναυτεμπορική

Δείτε επίσης