Λαγκάρντ: Καμία οικονομία στον κόσμο δεν θα μείνει απρόσβλητη από τη κρίση

Η ευρωπαϊκή κρίση κλιμακώνεται και απειλεί κάθε οικονομία στον κόσμο, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Τα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας δεν αποτελούν απλώς ανησυχία για την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες», σημείωσε σε ένα φόρουμ για τις γυναίκες στην πολιτική στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο, είτε με χαμηλά εισοδήματα, αναδυόμενες αγορές, μεσαία εισοδήματα ή ακόμα και υπερ-αναπτυγμένη οικονομία, που να είναι απρόσβλητη στην κρίση που βλέπουμε, η οποία κλιμακώνεται», επεσήμανε.

Με τους ηγέτες της Ευρώπης να εξακολουθούν να αγωνίζονται μετά από μήνες για να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη λύση αντιμετώπισης της κρίσης, η κ. Λαγκάρντ τόνισε «η λύση απαιτεί προσπάθεια από όλες τις χώρες».

Ωστόσο, πρόσθεσε, «προφανώς πρόκειται να ξεκινήσουμε από τον πυρήνα της κρίσης, που αυτή τη στιγμή είναι οι ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως οι χώρες της ευρωζώνης».

Τέλος, ανέφερε ότι «η ευρωζώνη των 17 χωρών δεν έχει ολοκληρωθεί σωστά, μετά την ίδρυσή της το 1999, καθώς η δημοσιονομική και νομισματική της πολιτική δεν ελεγχόταν, όπως θα έπρεπε».

Πηγή: 
kathimerini.gr

Δείτε επίσης