Κύπρος: Έντονη ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας

Κύπρος

Σύμφωνα με το «Κυπριακό Βαρόμετρο» του ΑΝΤ1 Κύπρου, οι Ελληνοκύπριοι ανησυχούν για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, η οποία επηρεάζει αρνητικά τις αγοραστικές και άλλες συνήθειές τους. Επίσης έντονη είναι η ανησυχία, για την κρίση η οποία θα συνεχιστεί για περισσότερο από δύο χρόνια και θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους.

Από τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα, την οποία διενεργεί η εταιρεία EVRESIS για λογαριασμό του ΑΝΤ1, προκύπτει ότι:

- Το 64,3% των πολιτών ανησυχεί πολύ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κυπριακή οικονομία, ενώ το 31,2% ανησυχεί αρκετά. Μόνο το 3,7% ανησυχεί λίγο και το 0,3% καθόλου.

- Σχεδόν οι μισοί πολίτες (47,6%) πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση στην Κύπρο θα κρατήσει περισσότερο από δύο χρόνια, ενώ το 24,1% δήλωσε ότι θα κρατήσει δύο χρόνια, το 14,3% έναν χρόνο και το 0,9% έξι μήνες.

Η έρευνα, κατέγραψε και τον βαθμό ικανοποίησης από την απόδοση της κυβέρνησης Χριστόφια. Πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι είναι μόνο δύο στους δέκα πολίτες (8,8% και 14,2% αντίστοιχα) ενώ καθόλου ικανοποιημένοι δήλωσαν έξι στους δέκα πολίτες (62,7%).

Έξι στους δέκα ερωτηθέντες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι ούτε από τους χειρισμούς του προέδρου Χριστόφια στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης και στο Κυπριακό (59,3% και 60,7% αντίστοιχα).

Στο ερώτημα, αν την ερχόμενη Κυριακή γίνονταν προεδρικές εκλογές με υποψήφιους τον Δημήτρη Χριστόφια και τον Νίκο Αναστασιάδη, ποσοστό 31,2% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Νίκο Αναστασιάδη, 19,7% τον Δημήτρη Χριστόφια, 22,4% κανένα, 5,9% θα έριχνε άκυρο ή λευκό και 5,3% δεν θα ψήφιζε, ενώ οι αναποφάσιστοι έφθασαν στο 15,5%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης