Κατήγγειλαν τους εαυτούς τους για να γλυτώσουν φόρους.

Μιλάμε για ρεκόρ! Σχεδόν 49.000 φορολογούμενοι δήλωσαν μόνοι τους πρόσθετα εισοδήματα 2,5 δισ. ευρώ ή, κατά μέσο όρο, περίπου 50.000 ευρώ περισσότερα από όσα είχαν ήδη δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια. Στους 4 μήνες που είναι ενεργή η ρύθμιση, οι φορολογούμενοι που «αυτοκαταγγέλθησαν» κατέβαλαν άμεσα περί τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα καταβληθούν σε δόσεις.
Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ήδη πιαστεί στα «δίχτυα» της εφορίας, με συνέπεια να θέλουν να πληρώσουν για να γλιτώσουν τις ποινικές διώξεις. Και αυτό διότι η ίδια ρύθμιση (νόμος 4446/2016) προβλέπει βαρύ «χαράτσι» που ξεπερνά και το 60% του εισοδήματος που αποκαλύπτεται, ενώ ο φορολογούμενος που πληρώνει για την ασυλία του δεν γλιτώνει οριστικά τον κίνδυνο να υποστεί επανέλεγχο.
Στο μεταξύ εκπνέει στις  31 Μαΐου, η προθεσμία για εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων και ήδη παρατηρείται κοσμοσυρροή σε πολλές ΔΟΥ για αναδρομικές δηλώσεις διακοπής εργασιών προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα οι υπόχρεοι.
οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες συμπληρωματικές ή αρχικές δηλώσεις στις ΔΟΥ για εισοδήματα που παρέλειψαν να δηλώσουν στο παρελθόν, αλλά ακόμα και πληροφοριακού χαρακτήρα δηλώσεις ή εκπρόθεσμες διακοπές εργασιών (πχ αμειβόμενοι με μπλοκάκι που δεν έχουν εισόδημα ώστε να γλιτώσουν το Τέλος Επιτηδεύματος του 2017 ή και προηγουμένων ετών).
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης