Κατάθεση σε Τράπεζες; Όχι στην Ελλάδα για... γνωστούς λόγους

Αύξηση καταθέσεων; Last Year. Στην Ελλάδα κατάθεση σε Τράπεζες δεν "συμφέρει" γιατί σε ρωτάνε που τα βρήκες, στα κατάσχουν αν χρωστάς, μπορείς να κάνεις ανάληψη 840 ευρώ το 15νθήμερο κ.ο.κ.

Έτσι η μέχρι τώρα η ενίσχυση των καταθέσεων οφείλεται όχι στην επιστροφή χρημάτων από στρώματα και θυρίδες, αλλά σε προσωρινούς παράγοντες όπως η θετική συμβολή της τουριστικής κίνησης. Και πάλι η βελτίωση, είναι οριακή και η κατάσταση στο μέτωπο της ρευστότητας παραμένει τραγική, με τις καταθέσεις να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τη σταθεροποίηση της κατάστασης μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την απομάκρυνση των φόβων περί Grexit οι καταθέσεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα γιατί πέραν των άλλων κανείς δεν εμπισεύεται ην ελληνική οικονομία και κυρίως τις νέες δύσκολες μέρες που έρχονται.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, δείχνουν πως στο τέλος Ιουνίου οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα –νοικοκυριά και επιχειρήσεις– διαμορφώθηκαν στα 122,74 δισ. ευρώ έναντι 123,38 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου 2015.

Το τελευταίο δίμηνο η εικόνα βελτιώθηκε, καθώς τον περασμένο Μάιο οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 277 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο ενισχύθηκαν κατά 1,04 δισ. ευρώ, προφανώς ελέω τουρισμού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης