Θ. Βενιάμης: Ελληνική ναυτιλία και συνδικαλιστές...

Ο πρόεδρος των Ελλήνω εφοπλιστών κ. Θ. Βενιάμης αναφέρθηκε και πάλι στην απουσία ελλήνων ναυτικών στα ελληνόκτητα πλοία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν έλληνες αξιωματικοί, ενώ 100-200 τέτοια στελέχη βρίσκονται στη Γερμανία αντί να απασχολούνται σε ελληνικές εταιρείες.

Στο θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης είπε ότι χρειάζεται να γίνει μια ολιστική προσέγγιση και ότι «εισάγονται μόνο 1.200 νέοι και νέες στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού κάθε χρόνο συρρικνώνει την ελληνική σημαία, την ελληνική ναυτοσύνη , την ελληνική τεχνογνωσία...

Η μειωμένη εισαγωγή σπουδαστών δημιουργεί τεράστια θέματα. Σήμερα η μία εταιρεία παίρνει με μεταγραφή από την άλλη έλληνες καπετάνιους και τους δίνουν ακόμη και πριμ μεταγραφής.» 

Ο κ. Βενιάμης αναφερόμενος στο θέμα του ελληνικού νηολογίου είπε πως είναι τιμή για εμάς να ακούμε τον ελληνικό εθνικό ύμνο όταν υψώνεται η ελληνική σημαία σε κάποιο πλοίο που κατασκευάζεται ωστόσο μίλησε για το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας το οποίο δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να ξεπεραστούν αγκυλώσεις και η ελληνική σημαία να γίνει ανταγωνιστική όπως αυτών της Μάλτας και της Κύπρου κάνοντας λόγο παράλληλα και για ριζική, όπως τη χαρακτήρισε, επανάσταση απέναντι στους συνδικαλιστές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης