Η Ισπανία στα χνάρια της Ελλάδας: Αυξάνονται τα επισφαλή δάνεια

Η Ισπανία ζει ότι και η Ελλάδα και στα δάνεια. Τα επισφαλή δάνεια στις ισπανικές τράπεζες κατέρριψαν τον Σεπτέμβριο ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ, καθώς σκαρφάλωσαν στο 10,7% του συνόλου των χορηγήσεων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Τα επισφαλή δάνεια, που αφορούν κυρίως τη στεγαστική πίστη, ανήλθαν σε 182,226 δισ. ευρώ ή 10,7% του συνόλου των χορηγήσεων τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το... 1962 (!).

Σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία της Τραπέζης της Ισπανίας, οι επισφαλείς χορηγήσεις ξεπέρασαν το επίπεδο του 10% τον Ιούλιο και ανήλθαν στο 10,7% συντρίβοντας το ρεκόρ του 1994 (9,15%).

Να σημειωθεί ότι και ο κατασκευαστικός τομέας, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε η ατμομηχανή της ισπανικής οικονομίας, έχει ουσιαστικά «παγώσει» από το 2008, οπότε ξέσπασε η πιστωτική κρίση.

Οι κεφαλαιακές ανάγκες του ισπανικού τραπεζικού συστήματος ανέρχονται σε 59,3 δισ. ευρώ, έναντι βοήθειας ύψους 40 δισ. ευρώ που φέρεται να συζητά με την ΕΕ η Μαδρίτη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης