Η "Ελληνική Χρυσός" προειδοποιεί: Επανεξετάζουμε την επένδυση στις Σκουριές

Την απόφαση της Eldorado Gold να αξιολογήσει το επενδυτικό της πλάνο στην Ελλάδα διατύπωσε σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ο George Burns, CEO της Εldorado Gold, μητρική της Ελληνικός Χρυσός.

Όπως σημείωσε ο κ. Burns, «η εταιρεία έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει τα δύο έργα της στην Ελλάδα, στην Ολυμπιάδα και στις Σκουριές. Αλλά δεν μπορεί να το κάνει χωρίς τις άδειες που εκκρεμούν. Η Eldorado Gold δεσμεύεται από τους μετόχους της να κατανείμει με προσοχή τα κεφάλαιά τους. Ως εκ τούτου αξιολογεί επί του παρόντος τα κεφάλαια που έχει σχεδιάσει να δαπανήσει στην Ελλάδα».

Επεσήμανε πως οι επενδύσεις της εταιρείας στη χώρα μας από το 2012 μέχρι σήμερα ανέρχονται στο 1 δισ. δολάρια. Απασχολεί περισσότερους από 2.400 υπαλλήλους και έχει δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατ. δολ. σε δραστηριότητες αποκατάστασης για την αντιμετώπιση παλαιότερων περιβαλλοντικών ζητημάτων. Εξήγησε πως το εργοστάσιο της Ολυμπιάδας που ανακατασκευάστηκε βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία και έχει προγραμματιστεί η εμπορική παραγωγή να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2017. Στις Σκουριές επίσης υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 60%.

«Το κύριο εμπόδιο που αντιμετωπίζουμε σήμερα», σύμφωνα με τον κ. Burns, «είναι οι καθυστερήσεις στην απόκτηση τακτικών, αδειών ρουτίνας, για την ανάπτυξη του έργου μας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης