Η Ελλάδα υπερήφανη για την αεροπορική της εταιρεία

Η Aegean σε μια φαντασμαγορική τελετή, παρουσίασε τα τρία πρώτα της αεροσκάφη της παραγγελίας μαμούθ, καθώς και τα νέα της «χρώματα».

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας η υποδοχή των τριών πρώτων αεροσκαφών τύπου Α320 neo σηματοδότησε το πέρασμα της εταιρείας σε μια νέα εποχή, κατά τη διάρκεια της οποίας έντονες και συγκινητικές ήταν οι αναφορές στον ιδρυτή της Aegean Θεόδωρο Βασιλάκη, «ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας» όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πόσο περήφανος θα ήταν εάν έβλεπε την εξέλιξη της εταιρείας σήμερα.  

Επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση και η σωστή επιχειρηματικότητα συναντώνται στο ίδιο κοινωνικό μήκος κύματος αλλά και ότι η παρουσία του στην τελετή παραλαβής των νέων αεροσκαφών της Aegean είναι και πολιτική, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη γιγάντια παραγγελία των 46 αεροσκαφών στην οποία προχώρησε η Aegean, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επένδυση στις αερομεταφορές της χώρας.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η παραγγελία αυτή παραπέμπει σε ηρωικούς καιρούς του παρελθόντος κι έκανε αναφορά στο 1930 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ίδρυε την Ελληνική Πολιτική Αεροπορία αλλά και στη χρυσή εποχή των αεροπορικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα, τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης δημιουργούσε και έστελνε στις πέντε ηπείρους την Ολυμπιακή Αεροπορία. «Αξιος συνεχιστής αυτής της παράδοσης ενός αιώνα είναι η Aegean».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυριαρχία της Aegean παραμένει ένα μεγάλο παράσημο για τους 3.100 εργαζομένους και τις 2.000 που απασχολούνται στην επίγεια εξυπηρέτηση. «Τους αξίζουν, σας αξίζουν συγχαρητήρια για την εταιρεία την οποία έχετε χτίσει».

«Σήμερα η ιστορία συναντά το μέλλον» τόνισε και ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης. «Μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε, βιώσαμε τοπικές και διεθνείς κρίσεις, κάναμε λάθη αλλά με επιμονή πετύχαμε πολλά, ίσως περισσότερα από όσα περίμενε ο ιδρυτής της εταιρείας» συμπλήρωσε κάνοντας και ο ίδιος αναφορά στον πατέρα του.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει, ωστόσο, ότι παρά το γεγονός πως η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας δημιούργησε ένα πλαίσιο για τη βελτίωση των υποδομών των αερομεταφορών, οι υπόλοιπες υπηρεσίες υποχώρησαν (αεροναυτιλία, παροχή υποστήριξης του κλάδου με σχολές, εκπαίδευση κ.τ.λ.).

Απηύθυνε παράκληση να αντιστραφεί αυτή η τάση της αρνητικής ανάπτυξης. «Απαιτείται σχεδιασμός, βούληση και ενέργειες. Δεν είναι θέμα κονδυλίων», σημείωσε.    

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης