Η Ελλάδα θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση. Οι Έλληνες θα ζήσουν λες και δεν υπεγράφει..!

Λουκέτα σε μαγαζιά

Όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η συμφωνία για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων. Δέκα περίπου μέρες μετά, θα υπογραφεί και η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας, με ΔΝΤ και Ε.Ε. Η πτώχευση της Ελλάδας θα είναι παρελθόν. Όμως οι Έλληνες πολίτες θα ζήσουν μια παρατεταμένη περίοδο ανασφάλειας και ανέχειας, λες και η χώρα έχει... πτωχεύσει!

Ο νέος υπερδανεισμός της Ελλάδας δεν σημαίνει τίποτε για το διεθνές πιστωτικό σύστημα. Οι αγορές θα ξέρουν ότι ΕΧΑΣΑΝ πολλά λεφτά από τα ελληνικά ομόλογα. Επίσης, κανείς δεν θα είναι διατεθιμένος να μας ξαναδανείσει έστω ένα ευρώ. Άλλωστε δεν θα μπορούμε να το επιστρέψουμε. Αφού θα "ματώνουμε" για να πληρώνουμε τα νέα δάνεια των ΔΝΤ-Ε.Ε. Η χώρα θα ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ για χρόνια από τις αγορές. Θα πρέπει να επιβιώσει εξ ιδίων. Δηλαδή και να αυτοσυντηρείται και να εξοφλεί τους πιστωτές, χωρίς να δανείζεται πια.

Μιλάμε για μια Ελλάδα που δεν θα την εμπιστεύεται κανείς. Πώς θα ζούν οι Έλληνες; Ιδού κάποιες προβλέψεις-εκτιμήσεις:

  • Η έλλειψη ρευστότητας θα γιγαντωθεί. Όλοι θα πληρώνουν όσο πιο αργά μπορούν. Οι καθυστερήσεις πληρωμών μισθών και τιμολογίων θα γίνουν καθεστώς.
  • Θα υπάρξει μεγάλη έλλειψη αγαθών από τον περιορισμό των εισαγωγών, εξ αιτίας αδυναμίας για μετρητοίς καταβολές των παραγγελιών.
  • Θα αυξηθούν οι απολύσεις και τα "λουκέτα" στους μικρομεσαίους.
  • Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, δεν θα μπορούν να καταβάλουν τους φόρους (παλαιούς και νέους), με αποτέλεσμα την αδυναμία του κράτους να φτάσει σε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.
  • Οι τζίροι των επιχειρήσεων θα κάνουν ακόμα χειρότερη "βουτιά", οι περισσότεροι θα είναι ζημιογόνοι.
  • Μεγάλες επιχειρήσεις θα κλείνουν ή θα αποχωρούν από την Ελλάδα.
  • Κοινωνικοί δείκτες όπως η φτώχια, τα συσίτια, οι άστεγοι, η πορνεία, η ζητιανιά,η "βία της επιβίωσης" θα χτυπήσουν "κόκκινο".

Παρά τη νέα δανειακή σύμβαση, η Ελλάδα το 2012 θα αποβουλιάξει επιχειρήσεις και ανθρώπους. Τα χειρότερα -και τα πιο δύσκολα- έρχονται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης