"Η Ελλάδα είναι μια διαλυμένη χώρα", λένε και οι Γερμανοί

Ο Σαρκοζί είπε στον Ομπάμα ότι οι Έλληνες "θα χρειαστούν 20 χρόνια για να φτιάξουν κράτος". Τώρα και οι Γερμανοί το λένε και μάλιστα δημόσια. Ο υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της χώρας Φίλιπ Ρόσλερ μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο είπε πως οι Γερμανοί επενδυτές θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα αλλά " σ' αυτή τη χώρα δεν υπάρχει κτηματολόγιο, ενώ η δημόσια διοίκηση έχει τα χάλια της". Ο κ. Ρόσλερ, επεσήμανε ότι ο κ. Ράιενμπαχ " είναι εκεί (στην Αθήνα ), για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις ", (προφανώς γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν...). Η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της οπότε υποχρεωτικά θα χάσει ένα μέρος της κυριαρχίας της κατέληξε ο Γερμανός αξιωματούχος, εννοώντας ότι για την οικονομική της πολιτική δεν αποφασίζει πια η ίδια.
Στο εν λόγω συνέδριο μίλησε και η κ. Μέρκελ που αναφερόμενη στην Ελλάδα... συμφώνησε με τα λεγόμενα του υπουργού της.

 «Εύχομαι στη νέα ελληνική κυβέρνηση κάθε επιτυχία» είπε. «Αλλά είναι ξεκάθαρο, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει από μόνη της τη βιωσιμότητα του χρέους της». Κι αυτό επιβάλει την τάχιστη δυνατή εφαρμογή του κουρέματος, καθώς και όλων των διαρθρωτικών αλλαγών.

 «Για αρκετό διάστημα δεν ήταν ξεκάθαρο ποια είναι η κατάσταση στη χώρα» πρόσθεσε. «Η τρόικα πίστευε αρχικά ότι έχει κυρίως πρόβλημα ρευστότητας. Τελικά όμως διαπίστωσε ότι το χρέος της ήταν ανεξέλεγκτο. Χωρίς γενναίο κούρεμα δεν θα μπορούσε να ξαναγίνει βιώσιμο».

 Η καγκελάριος επανέλαβε, ότι η Ελλάδα αποτελεί εντελώς «ιδιαίτερη περίπτωση» - τόσο σε ότι αφορά το ύψος και την υφή του χρέους της, όσο και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του. Παρόμοια περίπτωση, πρόσθεσε, δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Κι αυτό αποκλείει άλλο κούρεμα χρέους αλά ελληνικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης