Η Ελλάδα δεν τα έχει καταφέρει ακόμη λένε το ινστιτούτο Ifo και η επενδυτική Pimco

Η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ώστε να είναι κανείς σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Το ξεκαθαρίζουν διαφορετικοί οικονομκοί αναλυτές.

Για παράδειγμα η διαγραφόμενη ανάκαμψη της οικονομίας στην Ευρωζώνη βελτίωσε το οικονομικό κλίμα, αλλά η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό σύμφωνα με τριμηνιαία έκθεση από το οικονομικό ινστιτούτο Ifo του Μονάχου. Οι ειδικοί που μετείχαν στην έρευνα του ινστιτούτου αξιολογούν σαφώς θετικότερα την παρούσα κατάσταση από ό,τι πριν από τρεις μήνες στην Ευρώπη αλλά εξαιρεί Γαλλία (!) και Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Γερμανία συγκεντρώνει τη θετικότερη αξιολόγηση σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης

Μια άλλη προσέγγιση τώρα. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο μάνατζερ της επενδυτικής Pimco κ. Α. Μποσομγουόρθ θα πει : «Κρατιόμαστε ακόμα μακριά από την Ελλάδα. Παρόλο που η χώρα έχει ήδη δρομολογήσει πολλά, παραμένουν επιφυλάξεις σχετικά με την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Επίσης η αυξανόμενη πολιτική ριζοσπαστικοποίηση και βία αποτελούν μια σαφή ένδειξη συναγερμού για το ότι η ανεκτικότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει τα όριά της».

Ο Μποσομγουόρθ δεν θεωρεί αιφνιδιαστικό ένα ακόμη «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και εκτιμά ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές, προσθέτοντας ότι η χώρα «θα επιστρέψει σε αυτές κάποια μέρα, αλλά ακόμη δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης