Η Ελλάδα αποτρεπτική χώρα για κάθε επένδυση

Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις λιγότερο ελκυστικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το επιχειρείν, καθώς έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των «28» (τη χειρότερη επίδοση κατέχει η Μάλτα που βρίσκεται στην 84η θέση με 65,43 βαθμούς).

Ανταγωνιστικές στην Ελλάδα χώρες, όπως είναι οι χώρες των Βαλκανίων και αυτές του ευρωπαϊκού Νότου, βρίσκονται σε πολύ υψηλότερες θέσεις, με πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα την ΠΓΔΜ που βρίσκεται στη 10η θέση, την Πορτογαλία στην 34η, τη Σερβία στην 48η, τη Ρουμανία στην 52η.

Η Ελλάδα υποχωρεί επίσης ως προς τη διαδικασία ηλεκτροδότησης, στην 79η θέση από την 76η πέρυσι, ενώ η μη αποκατάσταση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση έχει ως συνέπεια την υποχώρηση της ελληνικής οικονομίας στην 99η θέση από την 90ή πέρυσι.

Oι τρεις χώρες με τις ευνοϊκότερες συνθήκες για να ξεκινήσει κανείς μια επιχείρηση είναι η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη και η Δανία, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση «Doing Business 2019» της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αξίζει να επισημάνουμε πως μέσα στην πρώτη δεκάδα, πέραν του Χονγκ Κονγκ (4η θέση), των ΗΠΑ (8η θέση) και της Βρετανίας (9η θέση), που ανέκαθεν προσείλκυαν επιχειρηματίες, συγκαταλέγονται η Γεωργία (6η θέση) και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (10η θέση).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης