Η ΕΛΒΟ περνά σε χέρια Ισραηλινών

Εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) από την κοινοπραξία της SK Group με την Plasan προεξοφλεί η αγορά, καθώς κατέθεσε τη μοναδική πρόταση στη σχετική διαδικασία. Πρόκειται για σχήμα ισραηλινών συμφερόντων.

Ο ερχομός των Iσραηλινών στην προβληματική μονάδα της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη φέρεται να έχει την έγκριση και της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο άναψε μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του Eλληνα πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών του στο Ισραήλ.

Η παραγωγική διαδικασία της νέας εταιρείας, για το επιχειρηματικό σχέδιο της υποψήφιας αγοράστριας κοινοπραξίας, οργανώνεται σε τέσσερις κύριες λειτουργίες (μηχανουργείο, υπερκατασκευές, βαφή και συναρμολόγηση) και περιλαμβάνει τρεις βασικές κατηγορίες προϊόντων (lines of business): στρατιωτικά οχήματα, οχήματα ειδικού τύπου και πολιτικά οχήματα. 

Η διοίκηση της νέας εταιρείας «αναγνωρίζει πως ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της ΕΛBΟ αποτελεί το καταρτισμένο με μακρόχρονη εμπειρία προσωπικό της. Στο πέμπτο έτος λειτουργίας, εκτιμάται πως η νέα εταιρεία θα απασχολεί σχεδόν 600 άτομα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης