Ηλεκτροπληξία... μεταξύ ΔΕΗ και παρόχων ρεύματος

Υποσταθμός ΔΕΗ

Σε δέσμευση των λογαριασμών του ομίλου Worldwide Energy Limited, ιδιοκτήτη των εταιρειών παροχής ρεύματος Hellas Power και Energa με βάση τις διατάξεις του νόμου 3691/2008 («Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες») προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

Αυτό προκύπτει από νεότερη αποψινή ανακοίνωση του ομίλου, στην οποία αναφέρει ότι «σήμερα φτάσαμε στο πρωτοφανές, να υπάρχει η δεδηλωμένη βούληση της εταιρείας άμεσης εξόφλησης δόσης χρέους ποσού 27 εκατομμυρίων και αυτό να μην καθίσταται δυνατό, επειδή οι τραπεζικοί λογαριασμοί βρέθηκαν δεσμευμένοι με επίκληση του Ν.3691/2008». Ο όμιλος προσθέτει ότι μέχρι και την προηγούμενη δόση η καταβολή των υποχρεώσεών του, για τις οποίες δεν υπάρχει αμφισβήτηση ή δεν εκκρεμεί εκδίκαση καταγγελίας, γινόταν κανονικά. «Η αναστολή πληρωμής των υποχρεώσεων του Ομίλου έγινε κατόπιν άρνησης του ΔΕΣΜΗΕ να εγγράψει την αποσχιθείσα εταιρεία στο Μητρώο Συμμετεχόντων, γεγονός που εμπόδισε την ομαλή δραστηριοποίησή της στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος και την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της», υποστηρίζει.

Προσθέτει ακόμη ότι σε σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΡΑΕ, ΔΕΣΜΗΕ), κατέληξε σε συμφωνία για την καταβολή της τακτής δόσης των υποχρεώσεων της, με την προϋπόθεση της εγγραφής της στο Μητρώο Συμμετεχόντων του ΔΕΣΜΗΕ αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών. Δηλώνει πάντως την πρόθεσή του «να ανταποκριθεί στο ακέραιο στις υποχρεώσεις του έναντι του ΔΕΣΜΗΕ και της ΔΕΗ».

Ο όμιλος αποδίδει το ζήτημα σε συμφέροντα που δεν επιθυμούν την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και αναφέρει τέλος ότι μολονότι τα ανοιχτά υπόλοιπα των πελατών του φθάνουν τα 80 εκατ. ευρώ και η πληρωμή των λογαριασμών τους γίνεται με 4 μήνες καθυστέρηση, «σε καμία περίπτωση δε θα θέσει σε περαιτέρω δύσκολη οικονομική θέση τους 200.000 πελάτες του, δεδομένης της κρίσιμης και δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν, επιβάλλοντας τους απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη πληρωμής των λογαριασμών τους εντός 20 ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κρατικά και μονοπωλιακά συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης