Ευρωπαίοι πολίτες: Μετά τους Έλληνες έρχεται η σειρά μας..!

Ιταλία φτώχεια

Το κλίμα συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας στην Ευρώπη δεν είναι τυχαίο. Η ύφεση έχει αρχίσει να "ακουμπά" και τους ίδιους. Η μείωση της κατανάλωσης κλείνει καταστήματα, αυξάνει την ανεργία, δημιουργεί νεόπτωχους. Στη γειτονική Ιταλία όλα τα παραπάνω είναι εμφανή.

«Ένας στους τέσσερις Ιταλούς βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας και δεν υπάρχουν αποτελεσματικά μέτρα και νομικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση» της κατάστασης, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας, Ενρίκο Τζοβανίνι.

«Το σοβαρότερο είναι ότι η ανεργία των νέων μέχρι 29 ετών τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2011 συνέχισε να αυξάνεται: χάθηκαν άλλες ογδόντα χιλιάδες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Ειδικότερα το 24,5% του πληθυσμού είναι κοντά στο όριο της φτώχειας, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωζώνης βρίσκεται στο 21,5%.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο να βρεθούν χωρίς τα απαραίτητα προς το ζην αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, οι διαζευγμένες μητέρες, οι πολύτεκνες οικογένειες και όσοι ζουν στην Κάτω Ιταλία.

Ο Τζοβανίνι πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά την εργασία των νέων μέχρι 24 ετών, η ανεργία στην Ιταλία αγγίζει το 31%. Η μόνη χώρα που παρουσιάζει αρνητικότερη επίδοση είναι η Ισπανία».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης