Ενεργοποιείται το σχέδιο διάσωσης Μαρινόπουλου

Στην "Μαρινόπουλος", τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και την πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου.

Στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ έγινε επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Τώρα έρχεται το Δικαστήριο και επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 10.800 θέσεις εργασίας, και την ικανοποίηση μέρους απαιτήσεων 3.000 πιστωτών !

Η συμφωνία προβλέπει μεταφορά του 100% των οφειλών προς το Δημόσιο και του 100% των εργατικών συμβάσεων στο νέο επιχειρηματικό σχήμα. ΄Δηλαδή αυτοί που διέσωσαν την εταιρεία ήσαν οι προμηθευτές που δέχθηκαν κούρεμα οφειλών κατά 50%.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης