Εγκρίθηκε το δεύτερο -και πιο σκληρό- μνημόνιο. Η πτώχευση πάντα καραδοκεί. Η Ανάπτυξη ας περιμένει... Η βαριά λιτότητα συνεχίζεται χειρότερη

eurogroup

Ένα πρωτοφανώς σκληρό μνημόνιο συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΕ και Ελλάδας που εκτός από τα ιδιαιτέρως ειδεχθή μέτρα κατά των ανθρώπων, προβλέπει και έναν ασφυκτικό έλεγχο στην διακυβέρνηση της χώρας που καταργεί την πολιτική εξουσία και τους θεσμικούς ρόλους. Σε κάθε υπουργείο επιτροπές 5-6 τροϊκανών θα εφαρμόζουν την οικονομική πολιτική..!

Το νέο μνημόνιο προβλέπει καταιγισμό μέτρων που θα μεγαλώσουν την ύφεση. Να γιατί εκτιμάται ότι η ρομφαία της πτώχευσης θα είναι πάντοτε πάνω από την χώρα. Το νέο μημόνιο δίδει μόνο λίγο χρόνο στη χώρα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. Η Ελλάδα π.χ. θα πρέπει από φέτος να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, χωρίς να μπορεί να δανειστεί αν τις λείπουν χρήματα. Πώς θα το πετύχει αυτό όταν η οικονομία της  βουλιάζει λόγω της ύφεσης και των δρακόντειων-αιματηρών οικονομικών μέτρων; Οι προϋπολογισμοί θα είναι μακράν ελλειμματικοί και η κρίση αδυναμίας του κράτους θα γίνεται χειρότερη. 

Η αδυναμία των Ελλήνων πολιτικών να οδηγήσουν την χώρα σε ανάπτυξη (μόνο κατασταλτικά μέτρα παίρνουν), έχει εντοπιστεί από τους Ευρωπαίους. Έτσι ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Μόντι συγκέντρωσε υπογραφές 12 πρωθυπουργών που ζητούν να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη για την Ελλάδα και στη συνέχεια για τις υπόλοιπες χώρες.

Παρά τη συμφωνία της Ευρωζώνης για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 130 δισ. ευρώ, η καθυστέρηση του οποίου είχε δημιουργήσει αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές, τα χρηματιστήρια της Ασίας κινήθηκαν κυρίως πτωτικά. Η επιφυλακτικότητα των επενδυτών αποδίδεται από τους αναλυτές στο γεγονός ότι η Ευρώπη «δεν έχει τη θέληση ή τη δυνατότητα να διαθέσει τα κονδύλια που πραγματικά απαιτούνται για κρατήσουν την Αθήνα εκτός του κινδύνου της χρεοκοπίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. «Η Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση», είπε συγκεκριμένα αναλυτής της Lyncean Holdings στο Χονγκ Κονγκ.

Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει την διάθεση 130 δισ. ευρώ που θα κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό, το κούρεμα πάνω από 50%, μέτρα που θα πρέπει να αποφασίσει η Βουλή μέχρι 29 Φεβρουαρίου, τοποθέτηση επιτρόπων κ.α.

Η υπογραφή της συμφωνίας, ανοίγει τον δρόμο για τις εκλογές στην Ελλάδα με πιθανότερη ημερομηνία τους την 29η Απριλίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης