Διπλό "όχι" του ΠΣΧΕΜ σε διατάξεις του νομοσχεδίου για τις Μεταφορές

Όχι σε συγκεκριμένες διατάξεις για τις οδικές μεταφορές κατέθεσαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής εκπρόσωποι του κλάδου των φορτηγών.

Ειδικότερα, ο ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιος Σύλλογος Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών) εκφράζει τη διαφωνία τους ως προς το άρθρο 28, με το οποίο αποσύρεται η διάταξη που παρείχε σε εταιρείες (μεταφορικού έργου) το δικαίωμα συνέχισης της λειτουργίας του για 20 επιπλέον χρόνια μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου.

Εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν ότι «η συγκεκριμένη διάταξη έδινε το δικαίωμα στους αυτοκινητιστές να συνεχίσουν να είναι οργανωμένοι και να φορολογούνται όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Με την κατάργηση της διάταξης, θα διαλυθούν ως οντότητα. Οι ίδιοι μεν θα συνεχίσουν να φορολογούνται με το ίδιο καθεστώς, αλλά θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι η υποχρέωση επίδειξης ασφαλιστικής ενημερότητας για τη μεταβίβαση Δ.Χ. αυτοκινήτου είναι μεροληπτική εις βάρος των ιδιοκτητών Δ.Χ. Επισημαίνουν ότι η πώληση αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης επιβάλλει όρους εξόφλησης στον ΕΦΚΑ.

Ζητούν την αντικατάσταση της ασφαλιστικής ενημερότητας με βεβαίωση οφειλής, ώστε το ποσό που αναγράφεται στο τιμολόγιο πώλησης να παρακρατείται και να αποδίδεται στους οικείους φορείς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης