Γιατί τέτοια ανόητη εμμονή με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας;

Ποιοι επιτέλους θέλουν το βάρβαρο μέτρο της καθολικής λειτουργίας καταστημάτων όλες τις Κυριακές; Το υπ. Ανάπτυξης ξεκινά διαδικασίες ενώ τόσο οι έμποροι όσο και οι υπάλληλοι επιμένουν ότι η λειτουργία των μικρών καταστημάτων μέχρι 250 τμ όλες τις Κυριακές του χρόνου θα είναι καταστροφική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ακόμη και οι μεγάλοι παίκτες του χώρου δεν βλέπουν με ιδιαίτερα καλό μάτι το μέτρο.

Την αναστολή του μέτρου υπό προϋποθέσεις πρότεινε προ ημερών η ΕΣΕΕ στον Πρωθυπουργό. Η Συνομοσπονδία προτείνει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μόνο σε τουριστικές περιοχές, εποχικές αγορές, και στο εμπορικό τρίγωνο του κέντρου της Αθήνας με την ταυτόχρονη ένταξή του στις τουριστικές ζώνες.

Μελέτη του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ έχει υπολογίσει την αύξηση του μισθολογικού κόστους από ενδεχόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στα 1,82 δισ. ευρώ ή 25%-30% σε σχέση με σήμερα. Αναλυτικά υπολογίζει πως το μισθολογικό κόστος για τους μικρομεσαίους του χώρου θα αυξηθεί σημαντικά από τα 6,51 δισ. ευρώ στα 8,33 δισ. ευρώ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης