ΓΕΝΟΠ:Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διακοπή ρεύματος

Χαράτσι ΔΕΗ

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Σε δηλώσεις τους στη ΝΕΤ, οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν τις διακοπές ρεύματος, που ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, και θα μπλοκάρουν ακόμα και τους εργολάβους που έχουν αναλάβει το έργο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, οι διακοπές θα ξεκινήσουν από περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ το τετραγωνικό και θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια. 

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Ζερβός, δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η προθεσμία για τη διόρθωση λαθών στους λογαριασμούς (επιφάνεια, παλαιότητα ή τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου) έληξε την Παρασκευή.

Δεν κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος όσοι έχουν ζητήσει, είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ηλεκτρονικά είτε από τις ΔΟΥ, εξαίρεση, μείωση ή ρύθμιση σε σχέση με το ειδικό τέλος. 

Οι καταστάσεις έχουν διαβιβαστεί στη ΔΕΗ και έως ότου αποφανθούν, όπως προβλέπει ο νόμος, τα αρμόδια όργανα, δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος.

Ήδη έχουν υποβληθεί προς τις ΔΟΥ ή τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών 50.000 αιτήσεις εξαίρεσης από το χαράτσι.

Σημειώνεται πως ο νόμος δίνει και τη δυνατότητα στους προϊσταμένους των ΔΟΥ να αναστέλλουν την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και την εκτέλεση της εντολής διακοπής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης