Βρετανία: Ώρα κρίσιμων αποφάσεων για την Huawei

Ονομάζεται Αναθεώρηση της Αλυσίδας Εφοδιασμού και ακούγεται ως κάτι βαρετό, αλλά θα μπορύσε να καθορίσει το μέλλον της Βρετανίας στην υψηλή τεχνολογία. Καθώς το πολιτικό θερμόμετρο γύρω από το ρόλο της Huawei στη χώρα ανεβαίνει, οι πάροχοι τηλεφωνίας περιμένουν τις αποφάσεις του υπουργείου Ψηφιακής οικονομίας, Πολιτισμού και Μέσων, που έχει αναλάβει την εν λόγω αναθεώρηση.

Οι πάροχοι φοβούνται ότι η πίεση από πολιτικούς σχετικά με τις υποψίες για τις συνδέσεις της Huawei με το Πεκίνο και για κατασκοπεία εκ μέρους του,  θα έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι επιλογές των προμηθευτών.

Όπως αναφέρει το BBC σε συζητήσεις με εκπροσώπους τριών μεγάλων παρόχων της χώρας, το μήνυμα ήταν: Γνωρίζουμε πως πρέπει να κρατήσουμε τη Huawei έξω από τα πιο ευαίσθητα σημεία των δικτύων μας, αλλά μία ολική απαγόρευση θα ήταν καταστροφή για την ανάπτυξη των δικτύων 5G και για το ρόλο της Βρετανίας στην καθοριστική αυτή τεχνολογία. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sun προωθούνται σχέδια νόμου, που θα αποκλείσουν την Huawei από «ευαίσθητα κρατικά προγράμματα».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον είναι ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης που ανησυχούν εντονότερα για την κινεζική εταιρεία. 

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία άνοιξε έρευνα για το κατά πόσον ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού συνιστά απειλή για την ασφάλεια της χώρας. Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να μπλοκάρει την Huawei, ενώ στη Γαλλία η Γερουσία απέρριψε σχετική πρόταση της κυβέρνησης. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης