Βερολίνο: Brexit και Τραμπ πηγές ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελούν τους σημαντικότερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με μηνιαία έκθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Οι κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία ασφαλώς παραμένουν σημαντικοί» εκτιμά το γερμανικό ΥΠΟΙΚ,σύμφωνα με το οποίο το Brexit, η εκλογή του Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, οι εξελίξεις στη νομισματική πολιτική και οι τιμές των πρώτων υλών συνιστούν πηγές ανησυχίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης στη Γερμανία φέτος. Όπως σημειώνεται, οι κατασκευές, η κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες τελευταία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αντικαθιστώντας τις εξαγωγές.

Τα οικονομικά έτη 2016 και 2017, η γερμανική κυβέρνηση έθεσε κατά μέρος 28,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση για να φιλοξενήσει και να απορροφήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ατόμων, αιτούντων άσυλο, που εισήλθαν στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Ένα επιπλέον 14,3 δισ. ευρώ προορίζεται για την καταπολέμηση των αιτιών της μετανάστευσης, και περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη έργων σε δύσκολα σημεία του πλανήτη όπως το Αφγανιστάν, καθώς και βοήθεια για τους πρόσφυγες στη Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης