Βενιζέλος: Οι Έλληνες έχουν τα λεφτά στα σπίτια τους!

Τσουβάλια με χρήματα

Απίστευτη δήλωση-τοποθέτηση του υπ. Οικονομικών κ. Βενιζέλου στη Βουλή. Είπε ότι οι Έλληνες έχουν 50 δισ. ευρώ στα σπίτια τους άρα: Υπάρχει περιθώριο να πληρώσουν κι άλλους φόρους (!), ενώ... ενημέρωσε κάθε κακοποιό στοιχείο ότι με "μπούκες" στα σπίτια μπορούν να ελπίζουν ότι θα βρούν ακόμα και... θησαυρό!

Μιλώντας την Παρασκευή το πρωί από το βήμα της Βουλής ο υπουργός είπε ότι από τα τέλη του 2009 που ξεκίνησε η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, συνολικά έχουν αποσυρθεί 65 δισ. ευρώ. Εξ αυτών μόνο τα 16 δισ. ευρώ φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Αρα, τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσύρει οι Ελληνες από τις τράπεζες για να τα «σώσουν» σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες, σε μπαούλα, σε σεντούκια, σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε στρώματα - από τους πιο παραδοσιακούς αποταμιευτές.

Εκ των 16 δισ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, το 32% (δηλαδή τα 5,12 δισ.) μεταφέρθηκαν σε βρετανικές τράπεζες και λιγότερο από το 10% (δηλαδή λιγότερο από 1,6 δισ. ευρώ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Συνολικά, δηλαδή, από τα 65 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη του 2009 λιγότερο από το 2,5% φυγαδεύτηκε στην Ελβετία.

Βέβαια στην ομιλία του στη βουλή ο κ. Βενιζέλος ξέχασε να πει ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα 50 δισ. δεν πήγε στα στρώματα των οικογενειών, αλλά για πληρωμές φόρων, δανείων και διαβίωσης, μιάς και... ένας σε κάθε οικογένεια δουλεύει και οι υπόλοιποι ζουν από τις πάλαι ποτέ αποταμιεύσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης