Ασύλληπτος ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη

Ο αριθμός των οι ανέργων στην Ευρωζώνη είναι όσος και ο πληθυσμός της Ολλανδίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο έφθασε τα 16,198 εκατομμύρια, σημειώνοντας νέα αύξηση σε ποσοστό ρεκόρ από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το 1998.

Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 10,2% επί του πληθυσμού της Ευρωζώνης και υπερβαίνει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που τοποθετούσαν το ποσοστό ανεργίας στο 10,1%.

Περίπου 188.000 άτομα ή και παραπάνω έχασαν τη δουλειά τους στο διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, ήτοι με τον ταχύτερο ρυθμό από το αντίστοιχο δίμηνο του 2009. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στην Ισπανία (22,6%).

Αμετάβλητος στο 3% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σε χωριστή έκθεση η Eurostat.

«Ασυμφωνία» Εurostat – ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία στην Ελλάδα

Απόκλιση μίας και πλέον ποσοστιαίας μονάδας στο ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα για τον μήνα Ιούλιο καταγράφουν τα στοιχεία της Εurostat σε σύγκριση με αυτά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η ανεργία στην Ελλάδα έχει φθάσει στο 17,6%, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΛΣΤΑΤ την τοποθετεί - για το ίδιο διάστημα - στο 16,5%.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης