Αποφάσισαν πρωτοφανές φορο-κυνηγητό το 2018

Ετοιμάζουν 200.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους και 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις στους φορολογούμενους για να συμμορφωθούν στις υποχρεώσεις τους. Αυτό σχεδιάζει για φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

Επίσης προωθεί νέο απλούστερο νομοθετικό πλαίσιο διάρρηξης τραπεζικών θυρίδων από κατάσχεση αλλά και την ενεργοποίηση μέχρι το τέλος Μαρτίου της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την παρακολούθηση των μισθώσεων ακινήτων που διενεργούνται από πλατφόρμες τύπου Airbnb.

Ακόμη θα διενεργηθούν τουλάχιστον 500 επιτόπιοι έλεγχοι σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την απόδοση του φόρου διαμονής ο οποίος επιβλήθηκε από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, φέτος θα πρέπει να εισπραχθούν 2,8 δις ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά και ποσοστό 24% των «φρέσκων» ληξιπρόθεσμων οφειλών, να επιβληθούν κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων σε έξι στους δέκα οφειλέτες για τους οποίους μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα και να διενεργηθούν τουλάχιστον 1.000 έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογούμενους μεγάλου πλούτου καθώς και 100 έλεγχοι σε συμβολαιογράφους. Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι επιχειρήσεις που μετέφεραν την έδρα τους σε γειτονικές χώρες

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης