Απογειώθηκαν έσοδα και αξία του Αεροδρομίου Αθηνών

Είναι γεγονός ότι το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας μπορεί να μην εχει... στεγασμένο πάρκινκ όμως άλλαξε την αντίληψη για τη λειτουργία των υποδομών στη χώρα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του πολύ πέραν αυτών ενός απλού μεταφορικού κόμβου, και έχει διαμορφώσει μια πολυπληθή επιχειρηματική κοινότητα στην οποία απασχολούνται 16.000 εργαζόμενοι σε πάνω από 370 επιχειρήσεις και φορείς.

Το ευρύτερο αποτύπωμα της λειτουργίας του αεροδρομίου στην εθνική οικονομία και στην αγορά εργασίας, βάσει πρόσφατης μελέτης του ΙΟΒΕ (2018), αντιστοιχεί σε 4,4% του ΑΕΠ (7,9 δισ. ευρώ). Επιπροσθέτως, η συνεισφορά στην απασχόληση από τη λειτουργία του αεροδρομίου εκτιμάται σε 181.000 θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα (4,8% επί του συνόλου της εγχώριας απασχόλησης).

Κατά την τελευταία δεκαετία, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο έχει αυξηθεί από 16.466.491 επιβάτες σε 24.135.736, αυξάνοντας μαζί και την προστιθέμενη αξία του.

Η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως το 2046, η οποία αναμένεται να κυρωθεί αυτή την εβδομάδα από τη Βουλή. Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης της παραχωρησιούχου, η επέκταση της παραχώρησης θα συνοδευθεί από συνολικές επενδύσεις περίπου 2,9 δισ. ευρώ μακροπρόθεσμα, λόγω της εκτιμώμενης ανοδικής πορείας της επιβατικής κίνησης και προς όφελος της εν γένει ανάπτυξης του τουρισμού αλλά και του ομίλου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης