Αντιπαραγωγικό το πλεόνασμα όταν το χρηματοδοτούν φόροι

Σε αποδόμηση του κρατικού προϋπολογισμού τον οποίο χαρακτήρισε «υπερφιλόδοξο και αντιπαραγωγικό» και της συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που όπως είπε στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε φόρους, προχώρησε ο επικεφαλής του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση των δημοσιονομικών στόχων Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Με παρέμβασή του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου όπου συζητείται το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 αμφισβήτησε και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα καθώς εξήγησε πως στηρίζεται στην αύξηση φόρων και την κατάργηση επιδομάτων όπως της θέρμανσης.

"Η κυβέρνηση να εξετάσει αν είναι σκόπιμο να υπερβαίνει τους στόχους πλεονασμάτων. Το μέρισμα είναι κατανοητό έχει όμως αρνητικό αποτέλεσμα όταν χρηματοδοτείται από φόρους» είπε χαρακτηριστικά.  

Παράλληλα, κάλεσε κυβέρνηση και βουλευτές της συμπολίτευσης να αποφύγουν τους πανηγυρισμούς περι τέλους των μνημονίων εξηγώντας «η επόμενη ημέρα δεν θα μοιάζει με την αρχή ενός μήνα του μέλιτος» και σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για μέτρα εως το 2021 και για «μάλλον ανέφικτα πλεονάσματα εως το 2060».

Τέλος κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν κοινό αίτημα προς τους θεσμούς για μείωση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης