Ανεξήγητη καθυστέρηση πληρωμών στα Carrefour-Μαρινόπουλος εν μέσω εορτών.

Για πρώτη φορά ο Γαλλο-ελληνικός κολοσσός των Σούπερ Μάρκετ Carrefour-Mαρινόπουλος είναι οικονομικά ασυνεπής προς προμηθευτές του. Ενώ εισερχόμεθα στην χριστουγιεννιάτικη περίοδο ο Όμιλος καθυστερεί πάνω από τρείς μήνες να εξοφλήσει υποχρεώσεις του, χωρίς να διευκρινίζει τις προθέσεις του επ΄αυτού.

Τα Carrefour-Μαρινόπουλος μέχρι πρότινος εξοφλούσαν με επιταγές ημέρας σε προσυμφωνημένα σύντομα χρονικά διαστήματα τα τιμολόγια που ελάμβαναν. Κάποια στιγμή ο Όμιλος ζήτησε και άλλαξε τους όρους διευρύνοντας τους χρόνους πληρωμών, πάντα με επιταγές ημέρας.

Ξαφνικά αυτή η πρακτική καταργήθηκε! Τώρα ο Όμιλος απλά δεν πληρώνει... Προμηθευτές που είχαν βασιστεί στην συνέπεια της εταιρείας , σήμερα έχουν συσωρευμένες απαιτήσεις περίπου τριών μηνών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικής ασφυξίας, αφού έχουν ανοικτές υποχρεώσεις που δεν μπορούν να τακτοποιήσουν. Πολλοί από αυτούς με τηλέφωνα, και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ζητούν είτε να εξοφληθούν, είτε να ενημερωθούν για τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά απαντήσεις δεν παίρνουν. Στο μεταξύ φαίνεται να έχει "παγώσει" και το αναπτυξιακό σχέδιο του Ομίλου, που προέβλεπε ίδρυση νέων μονάδων, προφανώς γιατί και εκεί διεκόπησαν οι χρηματοδοτήσεις.

Όπως όλα δείχνουν, αυτή η "ανεξήγητη στάση πληρωμών¨, δεν έχει οικονομικές αιτίές, δεδομένου ότι παρά την μείωση του τζίρου, ο Όμιλος είναι ο ισχυρότερος του κλαδου στην λιανική τροφίμων. Η πιθανότερη αιτία ειναι το "μπρα-ντε-φερ" μεταξύ του 50% των Ελλήνων, με το 50% των Γάλλων. Οι Γάλλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από την Ελλάδα λόγω της κρίσης που κατά την γνώμη τους θα μειώσει σημαντικά την κερδοφορία. Οι Έλληνες ίσως  έχουν ήδη βρεί εταιρεία που θα πάρει το ποσοστό  των Γάλλων. Ετσι αυτή η καθυστέρηση πληρωμών μπορεί να εντάσσεται στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων που θα γίνει σύντομα για το τελικό τίμημα...

Πάντως στους προμηθευτές του Ομίλου, διάχυτη είναι η ανησυχία για "μαύρα Χριστούγεννα".

                                                                                                                ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης