Αναπάντεχη ανατροπή από τις εταιρείες Energa και Hellas Power.

Energa-Hellas Power

Οι κατηγορίες για υπεξαίρεση των λογαριασμών της ΔΕΗ από τις δυο εταιρείες-παρόχους, καθώς και οι ισχυρισμοί ότι εταιρεία-φάντασμα εξαφάνισε όλες τις εισπράξεις μηδέ εξαιρουμένου του χαρατσίου που έπρεπε να αποδοθεί στο Δημόσιο, θα αντιμετωπιστούν με δικαστικές προσφυγές των εταιρειών Energa και Hellas Power, που δηλώνουν ότι δεν έχουν παρανομήσει πουθενά.

Οι δυο εταιρείες αρχικά είχαν κατηγορηθεί ότι οφείλουν σημαντικά ποσά στη ΔΕΗ. Μάλιστα προληπτικά (;), δεσμεύτηκαν εν Ελλάδι λογαριασμοί τους, με τις εταιρείες να διαμαρτύρονται ότι "και να θέλουν να πληρώσουν δεν μπορούν¨! Στη συνέχεια οι δυο εταιρείες αγοράστηκαν από εταιρεία offshore, που εισέπραξε τα υπόλοιπα χρήματα αλλά τα κατέθεσε στο εξωτερικό (για να μην δεσμευτού και αυτά;). Έτσι άνοιξε μια σκληρή κόντρα με τις ρυθμιστικές αρχές και τη ΔΕΗ.

Αναφορικά με τις καταγγελίες περί εξαγωγής κεφαλαίων των εταιριών στην Ελβετία, οι εταιρείες επισημαίνουν ότι «οι λογαριασμοί στην Ελβετία είναι καθόλα νόμιμοι, δεν ανήκουν σε κανένα φυσικό πρόσωπο, αλλά αντίθετα είναι λογαριασμοί της εταιρείας» και προσθέτουν:

«Για ποιο λόγο λοιπόν απαγορεύεται σε μια εταιρεία να έχει λογαριασμούς στο εξωτερικό; Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως τα διαθέσιμα των εταιρειών ξεπερνούν τα 73 εκατ. ευρώ και επαρκούν για να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά το Τέλος Ακινήτων, τα Δημοτικά Τέλη, καθώς και άλλες υποχρεώσεις. Επιπρόσθετα και οι δυο εταιρείες έχουν επιπλέον απαιτήσεις 126 εκατ. ευρώ από την αγορά, που αφορούν σε τιμολογημένα ποσά αλλά μη ακόμα εισπραχθέντα».

Energa και Hellas Power καλούν τέλος τους καταναλωτές να καταβάλουν στα ταμεία τους (και όχι στη ΔΕΗ, στην οποία επέστρεψαν όλοι οι πελάτες τους) τους λογαριασμούς με ημερομηνία έως και 24 Ιανουαρίου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης