Ίδρυση εταιριών χωρίς συμβολαιογράφο και με ένα ευρώ κεφάλαιο.

Τα αυτονόητα επιτέλους παίρνουν σάρκα και οστά στην Ελλάδα. Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοίδης φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο που απαλλάσει από την γραφειοκρατία μέρος τού επιχειρείν. Για παράδειγμα θα είναι δυνατή η ίδρυση εταιρειών με κεφάλαιο ένα ευρώ και χωρίς συμβολαιογραφικά έξοδα.

Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί τον Δεκέμβριο και μεταξύ άλλων προβλέπει:

- Απλοποιούνται οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων. Για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις εξοικονομείται χρόνος από 2 έως 4 μήνες, ενώ για την ελεύθερη αγορά ακινήτων δίνεται η δυνατότητα επιλογής πιστοποιημένων εκτιμητών.

- Δημιουργείται νέα μορφή εταιρείας. Καθιερώνεται ευέλικτος εταιρικός τύπος προκειμένου να καλύψει το κενό ανάμεσα σε ΕΠΕ και ΑΕ.Για το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρικής μορφής θα απαιτείται μόλις ένα ευρώ. Θα είναι για εμπορικές επιχειρήσεις και ορισμένης διάρκειας με έδρα την Ελλάδα, ενώ η ανάμειξη συμβολαιογράφου θα απαιτείται μόνο για την εισφορά ακινήτου.

- Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τις εξαγωγικές δραστηριότητες. Δημιουργείται ψηφιακή υπηρεσία εξυπηρέτησης των επενδυτών, ενώ για τους εμπόρους δεν θα απαιτούνται άδειες εξαγωγών.

- Θεσπίζονται κίνητρα για την εγκατάσταση επιχειρήσεων στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

- Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την εκτέλεση αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών.

- Δημιουργείται μητρώο πιστοποιημένων ελεγκτών για τα βιομηχανικά προϊόντα.

- Απλοποιούνται οι ρυθμίσεις για το σήμα προϊόντων και υπηρεσιών.

- Καθιερώνεται το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

- Εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο για τους μεσίτες ακινήτων.

- Επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι προσφάτως εγκρίθηκαν τρεις επενδύσεις συνολικού ύψους 1,2 δις. ευρώ, ενώ εκκρεμούν ακόμη 20 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 5 δις. ευρώ.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης