Έξι οικονομικοί κολοσσοί βγάζουν την Ελλάδα στις αγορές

Με αναδόχους τις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC η ελληνική Δημοκρατία είναι έτοιμη να βγει στις αγορές, καθώς όπως φαίνεται για το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν χαμηλότερα ειτόκια.

Οι προεργασίες είναι σε εξέλιξη και υπάρχουν πληροφορίες πως το βιβλίο προσφορών έχει ήδη ανοίξει και η έκδοση θα ολοκληρωθεί αύριο, οπότε θα αποτιμηθεί το νέο ομόλογο. 

Σε ανακοίνωση του προς το Χρηματιστήριο Αθηνών ο ΟΔΔΗΧ σημειώνει πως η νέα έκδοση είναι μέρος μίας προσφοράς «ανταλλαγής», υπό την οποία ζητά απ' τους επενδυτές που διακρατούν τα ομόλογα λήξης 2019 που είχαν εκδοθεί προς τριετίας να τα ανταλλάξουν με μετρητά. 

Με την έξοδο η... ""αριστερή" κυβέρνηση έχοντα επιλκέξει θηρία του καπιταλισμού, επιχειρεί να κερδίσει σε εντυπώσεις, επιδιώκοντας επιτόκιο της τάξης του 4,2% ή και ιδανικά οριακά κάτω του 4% για να πει ότι σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη από τις ημέρες Σαμαρά.

Το πιθανότερο είναι να βρει τα χρήματα με επιτόκιο 4,3%-4,5%. Κάτι τέτοιο θα διασώσει τις εντυπώσεις αν και η σύγκριση του 2014 με το σήμερα, όσον αφορά το επιτόκιο, είναι παραπλανητική καθώς οι συνθήκες στις αγορές είναι εντελώς διαφορετικές και εκείνο που μετράει δεν είναι το ονομαστικό επιτόκιο, αλλά η σύγκρισή του σε σχέση με τα άλλα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς, κυρίως δε εκείνα της Γερμανίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης