«Αβέβαιο αν θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ»

Απαισιόδοξος, όπως συνηθίζει πάντως το τελευταίο διάστημα, παραμένει ο διάσημος οικονομολόγος  και επενδυτής Kenneth Rogoff αναφορικά με την τελική επιτυχία της νέας συμφωνίας των Ευρωπαίων ηγετών για τη διάσωση της Ελλάδας μέσω «κουρέματος» του χρέους της και γενικότερα για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη.

Μιλώντας στο Bloomberg ο κ. Rogoff δήλωσε πως η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% ΔΕΝ είναι η τελική λύση, προέβλεψε πως θα χρειαστεί να γίνουν περισσότερα, ενδεχομένως και να στηριχθούν οι άλλες μεγάλες οικονομίες (Ιταλία, Ισπανία) που ακόμα βρίσκονται στο στόχαστρο των αγορών και κυρίως τόνισε πως για τον ίδιο, το μεγάλο ερώτημα για την Ελλάδα δεν είναι το ‘αν η χρεοκοπία απεφεύχθη, ή εάν το «κούρεμα» στη συνέχεια θα χρειαστεί να είναι μεγαλύτερο’», αλλά «το ΕΑΝ η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, για πόσο, και πώς».

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως με τις αποφάσεις τους οι Ευρωπαίοι «απλώς προσπαθούν να κρατήσουν την Ελλάδα στο παιχνίδι», για να κερδίσουν χρόνο και να θωρακίσουν περαιτέρω το ευρώ και τις υπόλοιπες προβληματικές οικονομίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης